Peter Somers, tot vorig jaar lid van het directiecomité van bpost en verantwoordelijk voor de business-unit "Parcels & International", heeft SprintPack N.V. opgericht.

De start-up focust op het aanbieden, aan Belgische en buitenlandse bedrijven, van e-commerce oplossingen zoals het regelen van kwalitatieve en efficiënte bezorging van pakketten, 3PL-activiteiten (opslag, pick & pack, ...) en het inrichten van web shops.

Om zijn ambities hard te maken zet Somers een strategische samenwerking op met SD Group Logistics (Asse-Mollem) - dat een minderheidsbelang in SprintPack opneemt -, een Belgische logistieke speler bestaande uit Soditra Logistic, Sobeltax Distribution, Sotradis, Europa Belgium, DBP en Sodisoft.

SD Group Logistics baat meer dan 100.000 m² logistieke oppervlakte in België uit. Met 450 ondernemers boekte de groep vorig jaar een omzet van ruim 75 miljoen euro.

Somers heeft de intentie om binnen afzienbare tijd op zijn beurt een minderheidsbelang in SD Group op te bouwen. Door gebruik te maken van de logistieke backbone van SD Group Logistics, zal SprintPack logistieke B2C-oplossingen aanbieden vanuit Brussel voor de Belgische en Europese markt, vanuit Peking voor de Chinese markt en vanuit de VS in 2016. SprintPack China, dat ook deze maand zijn activiteiten opstartte, wordt geleid door Maggie Li, ex-ceo van bpost China. Naast SprintPack stapten ook Li en P2P Mailing Ltd., een logistieke e-commerce speler in Groot-Brittannië, in het aandelenkapitaal van SprintPack China.

SprintPack N.V. is gevestigd te 1000 Brussel, Vilvoordselaan 162-172.

Meer info: 0475/46.35.24. URL: http://www.sprintpack.be